Redactie
Redactie Diner 26 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: snelle tagliatelle met worst en tomatensaus

Een heerlijk gerecht voor doordeweeks: snelle tagliatelle met worst en tomatensaus. Wij gebruikten chorizo, maar je kunt ook allerlei andere soorten worst gebruiken.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan lichtbruin.

Gebruik deze koekenpan daarna om de chorizo kort heet in aan te bakken. Voeg de knoflook toe en draai het vuur naar medium. Laat een minuutje meebakken. Voeg dan de gepelde tomaten (met al het vocht), de semi-zongedroogde tomaatjes en de theelepel suiker toe. Laat het geheel zeker 5 tot 10 minuten zachtjes bubbelen totdat de saus inkookt. Voeg wat balsamico-azijn toe en proef: moet er nog peper of zout bij?

Kook de tagliatelle ondertussen in ruim water met voldoende zout volgens de aanwijzing op de verpakking (ongeveer 4 minuten voor verse tagliatelle). Giet af.

Meng de pasta met de saus en besprenkel met wat goede extra vergine olijfolie. Maak af met krullen Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitjes.

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.