Snelle pasta met spinazie, tomaatjes en basilicum
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F04%2Ffoto-32.jpg)
Voor deze smaakvolle pasta heb je maar weinig ingrediënten nodig én hij staat supersnel op tafel. Heerlijk voor na een lange dag werken om vervolgens op de bank te ploffen met je favoriete film.
Voor 1 persoon:
- 100 gram pasta (bijvoorbeeld farfalle)
- 1 kleine witte ui
- 1 teen knoflook
- 1 flinke hand verse bladspinazie
- 2 middelgrote rijpe trostomaten
- 5 zongedroogde tomaatjes
- 2 eetlepels fijngehakte basilicum
- 30 gram romige feta (mascarpone kan ook)
- Ter garnering: Parmezaanse kaas
- Optioneel: pijnboompitjes
Kook de pasta volgens de verpakking in ruim water met een flinke scheut zout. Snipper de ui en knoflook en fruit deze in een scheutje olijfolie. Zorg dat deze pan groot genoeg is zodat alle ingrediënten erin passen.
Giet wanneer de pasta gaar is deze af en voeg toe aan de pan met het ui-mengsel. Voeg alle resterende ingrediënten behalve de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper en zout.
Garneer met de Parmezaanse kaas en top eventueel met geroosterde pijnboompitjes.