Culy Homemade: snelle pasta met spinazie, kruidenkaas en zalm
Al jarenlang is deze pasta met spinazie, kruidenkaas en zalm hét studentenmaaltje, maar wij gaven er een Culy twist aan. We maakten de kruidenkaas zelf (hartstikke makkelijk en veel lekkerder) en gebruikten rauwe zalm in plaats van gerookte.
Dit is overigens ook het ideale gerecht voor na een lange dag werken. Het staat namelijk binnen een kwartier op tafel (het koken van het water niet meegerekend), je hebt er slechts acht ingrediënten voor nodig en het is waanzinnig lekker!
Dit is waarom je pastawater net zo zout als de zee moet maken
Pasta met spinazie, kruidenkaas en zalm
Breng een ruime pan water aan de kook met een flinke snuf zout en kook hierin de pasta beetgaar. Maak ondertussen de kruidenkaas. Hak hiervoor de knoflook fijn, evenals de bieslook en peterselie.
Meng de helft van de knoflook met de bieslook, peterselie en roomkaas. Breng op smaak met peper en zout en een klein beetje citroensap.
Verwarm een ruime koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak hierin op laag vuur de andere helft van de knoflook en voeg de spinazie (eventueel in delen) toe. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de zalm in stukjes. Roer als de pasta bijna gaar is de roomkaas door de spinazie en voeg ook de zalm toe. Laat iets verkleuren, laat de pasta uitlekken en voeg toe aan de spinazie, eventueel met een beetje kookvocht om de saus iets meer binding te geven.
Serveer de pasta met spinazie, zelfgemaakte kruidenkaas en zalm met een schijfje citroen en eventueel wat geraspte Parmezaan. Enjoy!