Culy Homemade: snelle kippensoep met gember, rijst en zoete aardappel
Deze snelle kippensoep met gember, rijst en zoete aardappel is typisch zo’n gerecht voor dagen dat je je niet zo lekker voelt. Als de kou tot in je botten zit en je snotterend de dag moet zien door te komen. Maar het is ook troost in een kommetje op dagen dat je a big hug kunt gebruiken – om wat voor reden dan ook.
Dit recept – geïnspireerd op een recept van de website Bon Appétit – is heerlijk troostend: kippensoep is altijd een goed idee, maar deze versie maak je ook nog eens supersnel klaar. Het bevat lekker veel gember, de zoete aardappels geven dit soepje wat bijzonders en het scheutje sojasaus maakt dat je door wilt blijven eten (umami!). Wij vinden het soms lekker om de hoeveelheid rijst te verdubbelen, om de soep wat meer body te geven.
Ben je niet zo’n fan van de pittige smaak van verse gember, snijd ‘m dan wat minder fijn en verwijderd de stukken uit de pan voordat je de soep gaat eten. Maar wat ons betreft kan er niet genoeg gember in zitten!
Snelle kippensoep met rijst
Doe de kippendijen in een ruime pan, samen met 1200 ml water, de gember, knoflook en de rijst. Voeg een snuf zout toe en breng aan de kook.
Zodra de soep kookt, zet je het vuur terug naar medium tot laag. Laat de soep 10 tot 12 minuten sudderen, tot de kip er stevig uitziet en de rijst fluffy oogt.
Doe de schijfjes zoete aardappel erbij en laat nog 15 tot 20 minuten koken; tot de zoete aardappels gaar zijn.
Schep de kippendijen uit de pan en trek ze met twee vorken uit elkaar in reepjes. Hussel ze in een kom met een eetlepel sojasaus en wat zwarte peper en doe ze terug in de pan. Voeg het citroensap en de rest van de sojasaus toe aan de soep en proef of er nog wat bij moet.
Schep de kippensoep met rijst in een kom en garneer met de koriander. Maal er tot slot nog een beetje zwarte peper overheen.
Meer soep met kip:
- Kippensoep met citroen en orzo
- Snelle noedelsoep met kip en spinazie
- Indische bakso (soep met rijstnoedels en kippenballetjes)