Culy Homemade: salade van rauwe groente met tahindressing
Of je nou een detox-dagje hebt (iets teveel croissantjes misschien?) of gewoon zin hebt in iets lichts: deze salade van rauwe groente met tahindressing is een feest. Niet alleen voor het oog (die kleurtjes!), maar vooral voor je spijsvertering en smaakpapillen.
Deze salade is onze interpretatie van een recept van Food52. Geef er je eigen twist aan en gebruik de groenten die je lekker vindt.
Zo maak je deze salade van rauwe groente
Alle groenten moeten in zo dun mogelijke plakjes worden geschaafd. Dat kun je het beste doen met een mandoline of met een dunschiller. Bewaar de bieten voor het laatst: die geven af.
Schaaf eerst de venkel, dan de radijsjes (die kun je trouwens ook in hele dunne plakjes snijden met een goed mes), de wortels en de ui. Gooi ze in een kom, strooi er wat zeezout overheen en zet opzij.
Pel de biet en schaaf ook die in dunne plakjes. Laat ze zo, of snijd ze in reepjes. Gooi ze in een andere kom en sprenkel er wat zeezout en olijfolie overheen.
Haal het klokhuis uit de appel en snijd de rest van de appel in dunne plakjes.
Zo maak je de citroen-tahindressing
Meng de ui en de knoflook met het sap van de citroen en klop er met een vork de tahin doorheen. Roer daarna de olijfolie erdoorheen en breng op smaak met wat verse peper.
Verdeel de rauwe groente over de borden en steek de stukjes biet en appel ertussen. Gooi er een handje granaatappelpitjes overheen.
Druppel wat van de citroen-tahindressing over de salade en strooi er eventueel wat gekneusde venkelzaadjes overheen. Maak af met het groene venkelloof.