Culy Homemade: salade met spinazie, geroosterde pompoen en bietjes
DezeĀ salade met spinazie, geroosterde pompoen en bietjes is perfect voor een grote lunch of een licht diner. Fris en toch vullend.
Snijd de bietĀ zo dun mogelijk met een mes of een mandoline. Kook de schijfjesĀ ongeveer 5 tot 7 minuten in ruim water. Giet af en spoel kort onder koud water om het garen te stoppen.
Marineer deĀ schijfjes biet in de azijn, olijfolie en ahornsiroop (of honing) en wat peper en zout. Laat even staan.
Kook de pompoenblokjes ongeveer 10 minuten in ruim water.Ā Giet af en laat goed uitstomen. BakĀ de pompoen vervolgens krokant in een hete pan (eventueel met wat olie). Hoe droger de blokjes zijn voordat ze de pan in gaan, hoe beter (dan bakkenĀ ze namelijk veel krokanter). Breng op smaak met peper en zout.
Giet de dressing van de bietjes af en maak hiermee de spinazie aan. Leg de aangemaakte spinazie op een groot bord, met daaroverheen dakpansgewijs de schijfjes biet en daar bovenop de geroosterde pompoen. Verkruimel de walnoten eroverheen en besprenkel eventueel met wat extra olijfolie.