Culy Homemade: ricottacake met frambozen en bramen
Deze ricottacake is heerlijk klef en smeuïg, doordat je ricotta toevoegt aan het beslag. Hij staat binnen een handomdraai op tafel en met wat poedersuiker eroverheen gestrooid wordt ‘ie extra feestelijk. Snel maken dus!
De zomer is natuurlijk hét seizoen voor bramen en frambozen. Wil je ze een bestemming geven die ze recht aandoet, ga dan voor deze ricottacake met frambozen en bramen. Een heerlijk zomers stukje gebak dat niet te zwaar op de maag is.
Ook interessant: dit is waarom je ricotta eens zou moeten opkloppen.
Ricottacake met frambozen en bramen
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
Meng de boter, suiker en vanillemerg tot een homogeen en romig mengsel ontstaat. Voeg de eieren een voor een toe en meng door het botermengsel. Wacht met het toevoegen van het nieuwe ei tot het vorige ei helemaal is opgenomen. Voeg de melk en de ricotta toe en roer tot alles is gemengd.
Zeef de bloem en het bakpoeder over het mengsel, voeg ook het zout toe. Vouw dit met een spatel door het mengsel tot een deeg ontstaat. Doe dit deeg in de cakevorm en leg de frambozen en bramen er bovenop.
Bak de cake in 45 minuten op 180 graden gaar, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
Laat de ricottacake iets afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Zeef wat poedersuiker over de cake en serveer dezelfde dag nog.