Culy Homemade: regenboogwortels met sinaasappel en honing
Wie wordt er niet blij van kleur op z’n bord? Met deze regenboogwortels voeg je niet alleen kleur toe aan je (kerst)diner, maar ook groente en heel veel smaak. Met sinaasappel en honing worden het echte smaakbommetjes.
Lekker bij eend of ander gevogelte!
Zo maak je de regenboogwortels met sinaasappel en honing
Schil de wortels en halveer ze over de lengte. Als er erg dikke wortels tussen zitten, snijd je die over de lengte in kwarten. Leg ze in een ondiepe (koeken)pan en voeg sinaasappelsap toe tot de wortels nét onder staan. Breng aan de kook. Laat de wortels 10 minuten koken, of tot ze net gaar zijn.
Giet af en bak de worteltjes nog even aan in een koekenpan met de boter en honing. Breng op smaak met peper en zout.
Meer gerechten met groenten?
- Culy Homemade: spruitjes met gochujang en bruine boter
- Paddenstoelen-dashiramen met groenten en gebakken tofu
- Biefstuk met miso en geroerbakte groente (met maar 5 ingrediënten!)