Quinoa met baby bietjes, geitenkaas en spekjes
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F06%2FQuinoa-met-bieten-geitenkaas-en-spekjes2.jpg)
Een klassieke combinatie: bietjes met geitenkaas. Maar door de quinoa, vanille, spekjes en munt krijgt deze salade toch een verrassende twist.
Voor 2 personen:
- 100 gram quinoa
- 200 gram baby bietjes (AH), anders gewone gekookte bietjes
- Merg van 1/2 vanillestokje
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1-2 eetlepels extra vergine olijfolie + extra
- 100 gram zachte geitenkaas
- 70 gram spekreepjes
- Blaadjes van paar takjes verse munt
- Zout en peper
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de baby bietjes elk in vier parten. Heb je gewone gekookte bietjes, snijd deze dan in meer kleinere partjes. Schraap het merg uit 1/2 vanillestokje, meng dit met 1 eetlepel witte wijnazijn en 1-2 eetlepels extra vergine olijfolie en roer deze dressing door de bieten. Breng op smaak met zout en peper en laat even ‘marineren’.
Bak de spekreepjes krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de blaadjes munt ragfijn.
Verspreid de quinoa over een groot bord, leg hierop de bietjes, de uitgebakken spekjes en de munt. Je kunt de geitenkaas erover verkruimelen, maar dotjes maken door de geitenkaas in een spuitzak te doen (of een plastic druk-en-sluitzakje) is éxtra mooi.
Maak af met wat extra zout, peper en extra vergine olijfolie.