Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 24 sep 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: preisoep met venkel, appel & walnoten

Deze preisoep met venkel, appel en walnoten heeft niet alleen een hartverwarmend mooie kleur, maar ook een hartverwarmend effect op je binnenste. We zouden het bijna soulfood noemen.

Omdat het herfst is en we dan automatisch héél veel zin krijgen in verwarmende soeprecepten, besloten we een oud recept van stal te halen van The First Mess. Deze preisoep maken we met venkel, appel en walnoten. Een hele fijne combi!

Er gaan drie flinke preien, een venkelknol en een appel in deze preisoep, dus je komt hiermee makkelijk aan je vitamines. Daarnaast is de soep ook nog eens vegetarisch en zelfs helemaal vegan: er komt geen druppeltje room aan te pas. De romige structuur krijgt deze preisoep van de walnoten, die we gewoon lekker mee blenderen.

Ook heel lekker is het drupje maple syrup dat voor het opdienen over de soep gaat, voor een kleine zoete touch.

Waarom hebben maple syrup flesjes altijd té kleine handvatten?

Soep met prei, venkel en appel
Nancy van Batenburg voor Culy

Preisoep maken met venkel & appel

  1. Rooster eerst de walnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin en geurig zijn. Zet ze apart.
  2. Verhit een fijne soeppan op een laag vuurtje en voeg de olie toe. Tip: ga voor een neutraal smakende olie, zoals koolzaadolie of zonnebloemolie. Maar olie met een bijpassend smaakje kan natuurlijk ook (zoals sjalottenolie, ook heel lekker).
  3. Voeg de prei toe en de blaadjes van de tijm. Laat de fijngehakte prei 4 minuten zachtjes smoren in de olie.
  4. Daarna mag de fijngehakte venkel en de appel erbij. Roer de kurkuma door de groenten en laat alles nog 4 minuten zachtjes bakken.
  5. Doe de walnoten in de pan, breng alles op smaak met peper en eventueel zout (de bouillon voegt natuurlijk ook al zout toe) en giet de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 12 minuten zachtjes pruttelen, tot alle groenten zacht zijn.
  6. Pureer de soep mooi glad. Is ‘ie te dik? Voeg dan nog een klein scheutje gekookt water toe. Dien op met een swirl van maple syrup, wat fijngehakte walnoten, een snufje zwarte peper en de achtergehouden venkeltoppen.

Meer lekkere soepen:

Lekker herfstrecept: preisoep
Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.