Culy Homemade: pompoensoep met wortel en kokosmelk
Een heerlijk recept uit Culyās keuken: pompoensoep met wortel en kokosmelk. Supersnel te maken en ontzettend lekker. Sla ām maar op, want dit recept wil je deze herfst en winter nog vaak maken!
We zouden Culy niet zijn als we niet een hele lading lekkere recepten voor pompoensoep voor je hadden. Naast deze versie met wortel en kokosmelk hebben we bijvoorbeeld ook nog een variant Ć la Jonnie Boer voor je, Oosterse pompoensoep met nootjes, of wat dacht je van boterige pompoensoep met miso? Al onze recepten voor pompoensoep hebben we hier voor je verzameld.
Voor dit recept kun je verschillende soorten pompoen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan flespompoen of hokkaido-pompoen. Kies je favoriet.
Alles over pompoensoorten: van flespompoen tot spaghettipompoen
Pompoensoep met wortel en kokosmelk
- Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes (tegenwoordig kun je bij veel supermarkten dit al kant-en-klaar kopen, scheelt tijd!). Doe hetzelfde met de wortel, zorg dat de stukjes pompoen en wortel ongeveer even groot zijn, dan gaart het gelijkmatig.
- Verhit wat olijfolie in een grote pan. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en laat een paar minuutjes aanfruiten. Voeg dan de pompoen- en wortelblokjes toe en bak een paar minuten mee. Voeg dan de bouillon toe en kook de groenten in zoān 20 minuten zacht en gaar.
- Zet dan het vuur uit, voeg de kokosmelk toe en pureer het geheel in de staafmixer. Wil je je soep wat dunner, voeg dan wat water of bouillon toe. Breng,Ā als de soep mooi glad is geblend, het geheel op smaak met peper & zout.
- Serveer de pompoensoep in een kom met een lepel yoghurt en wat geroosterd amandelschaafsel.