Pompoensoep als tussengerecht voor kerst
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F12%2FCuly-Homemade-pompoensoep-als-tussengerecht-voor-kerst.jpg)
Op zoek naar een fijn tussengerecht voor kerst (of een gewoon diner)? Deze pompoensoep, extra lekker gemaakt met mango en kokosmelk en gegarneerd met walnoten, is snel, simpel en oh so delicious.
Voor 2-3 grote porties of 4-6 kleine:
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 liter groentebouillon (of kippenbouillon)
- 400 gram pompoen in blokjes (vers of uit de diepvries)
- 1 mango in blokjes (vers of uit de diepvries)
- 150 ml kokosmelk
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel cayennepeper
- Flinke handvol walnoten, grof gehakt
- Zeezout
- Olijfolie
Verhit een grote (soep)pan met wat olijfolie. Doe hier de blokjes pompoen bij en laat een paar minuten bakken. Voeg dan de fijngesneden sjalotjes en knoflook toe en bak ongeveer 3 minuutjes mee.
Voeg dan de blokjes mango, de kaneel en cayennepeper toe en laat nog 1 tot 2 minuutjes meebakken. Giet dan de bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook. Laat ongeveer 10 minuutjes zacht sudderen.
Giet de kokosmelk erbij en pureer het geheel met een staafmixer. Breng op smaak met zeezout. Serveer in kommen als voorgerecht of in leuke glaasjes als tussengerecht. Garneer met de grof gehakte walnootjes.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F12%2FCuly-Homemade-pompoensoep-als-tussengerecht-voor-kerst.jpg)
Onderbordje van Bowls and Dishes via Taste & Table