Culy Homemade: super spicy pizza met salami, chilipeper en honing
Houd je van pittig? Dan is deze super spicy pizza met salami, chilipeper en honing dé pizza voor jou! Bij pizzeria Roberta’s in Brooklyn noemen ze ‘m de Bee Sting Pizza. Wat natuurlijk een superlollige verwijzing is naar die combinatie tussen pittige chilipepers en zoete honing. It stings a little, maar dat maakt deze pittige pizza nou juist zo verslavend lekker.
O en trouwens: deze spicy pizza is supersnel klaar en kost je héél weinig moeite. We gebruiken namelijk kant-en-klare pizzabodems. Maar als we het doen, pizza bakken, doen we het goed ook. Daarom gebruiken we supergoede ingrediënten en een paar trucs uit de trukendoos.
De tips voor een goede pizza maken: houd het simpel, gebruik de beste ingrediënten, maak de pizza niet te zwaar en vooral ook niet te vochtig. Daarom gebruiken we geen saus, maar San Marzano tomaten uit blik, die we pletten (gewoon tussen je vingers). Het overige vocht van de tomaten kun je bewaren om weer een aparte saus mee te maken. Pepperonisaus bijvoorbeeld.
Het helpt ook om de pizza eerst eventjes voor te bakken en daarna pas de mozzarella erop te leggen (en ‘m daarna weer kort in de oven te schuiven). Daar komt het meeste vocht uit, die maakt dat je pizzabodem kans krijgt om klef te worden. Met dit recept heb je daar dus gelukkig geen last van: no soggy bottoms here!
Zo maak je deze super pittige pizza
Verwarm de oven voor op 240 graden. Leg twee bakplaten klaar en bekleed ze met bakpapier.
Leg de kant-en-klare pizzabodems op de bakplaten. Plet de San Marzano-tomaten tussen je vingers en verdeel ze over de pizza’s. Let op dat er niet teveel vocht uit het blik mee komt; schep dat er zonodig af.
Strooi er wat van de gedroogde oregano en zout en peper overheen en beleg met de plakjes chorizo. Strooi daar dan weer een eetlepel van de gedroogde chiliflakes overheen of meer, naar smaak (maar let op: we gaan straks ook nog chili-olie toevoegen!).
Zet de pizza’s in de voorverwarmde oven en bak ze 5 tot 6 minuten, tot de randen mooi bruin beginnen te worden en de plakjes chorizo knapperig (aan de randjes). Haal de pizza’s uit de oven en scheur de buffelmozzarella in stukjes, die je verdeelt over de pizza’s.
Druppel wat chili-olie over de mozzarella en zet de pizza’s ongeveer 3 minuten terug in de oven, tot de mozzarella mooi gesmolten is en de pizza’s onweerstaanbaar ogen.
Verdeel vlak voor het serveren wat verse basilicum over de pizza’s en druppel de honing eroverheen. Begin met een eetlepel per pizza en voeg naar smaak meer toe.
Enjoy met een koud biertje.