Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Diner 7 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: pittige curry-noedelsoep

Deze pittige noedelsoep zit boordevol kruidige Indiase smaken. Van rode currypasta tot kurkuma: de geur van deze soep zal je hele keuken vullen. Mocht je niet van pittig eten houden, halveer de rode currypasta dan. Of verdubbel het, wil je het écht spicy hebben!

Zo maak je pittige curry-noedelsoep

Kook de noedels in ruim water 1 minuut korter dan aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel direct af met koud water zodat ze niet doorgaren. Schep er een klein scheutje olie door; zo zullen ze niet aan elkaar kleven.

Verhit de olie op middelhoog vuur in een ruime soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en gember 2 minuten aan. Schep de rode currypasta erdoor en bak 1 minuut mee.

Roer de kerrie, kurkuma, vissaus en citroengras erdoor en schep goed door. Schenk nu de kippenbouillon en kokosmelk erbij en breng aan de kook. Doe de stukjes kip erbij en laat 10 minuten zachtjes koken.

Schep wat noedels in een kom met een handvol taugé en lente-ui. Schenk de soep erover en bestrooi met gebakken uitjes.

Recept voor pittige curry-noedelsoep

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.