Culy Homemade: pecannotentaart met maar 5 ingrediënten
Voor deze makkelijke pecannotentaart heb je maar vijf ingrediënten nodig. Het resultaat is een smeuïge, boterige pecannotentaart die goudbruin uit de oven komt.
Je hebt voor dit recept een taartvorm met gekartelde randjes nodig. Wij gebruiken kant-en-klaar taartdeeg, zodat we supersnel klaar zijn. Let erop dat je vers taartdeeg gebruikt (dus niet uit de diepvries). Je vindt dit in de meeste supermarkten, van het huismerk of van Tante Fanny.
Zo maak je deze pecannotentaart
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de zachte boter en de bruine suiker met de mixer tot een zachte massa. Voeg de drie eieren toe en laat de mixer nog even draaien, tot je een homogeen mengsel hebt.
Vet de taartbodem in met een restje boter. Rol het deeg uit en plooi het in de taartvorm. Druk het zachtjes aan tegen de randen. Deeg dat over de rand van de taartvorm hangt, snijd je af met een mes.
Verdeel de gehakte pecannoten over de taartbodem en giet daarna het boter-suikermengsel over de noten. Leg de resterende hele noten er bovenop voor extra wow-factor (ben je hier te lui voor, geen probleem: de taart is ook wow van zichzelf).
Zet de taart op een met bakpapier beklede bakplaat (mocht ‘ie lekken, dan vang je het hiermee op) en dek af met aluminiumfolie. Zet de taart 35 tot 40 minuten in de oven. De laatste vijf minuten haal je het aluminiumfolie eraf en laat je de bovenkant goudbruin worden.
Haal de taart uit de oven en laat ‘m afkoelen. Geen paniek als je taart nog erg vloeibaar lijkt: je zult zien dat de boterige vulling opstijft naarmate de taart afkoelt. Laat hem dus een paar uurtjes in de koelkast staan voordat je ‘m aansnijdt.