Culy Homemade: peanut butter chocolate chip roomijs
We kwamen op het idee voor dit heerlijke peanut butter chocolate chip roomijs door het boek IJspret van Linda Lomelino (€ 17,99). Een heerlijk kookboek vol recepten voor roomijs, sorbet, ijslolly’s en ijstaarten. Een absolute aanrader!
Verwarm de melk, pindakaas en suiker in een pannetje tot de suiker is opgelost en de pindakaas gesmolten. Je zal wel wat kleine stukjes pindakaas blijven zien, maar dat is niet erg. Het mengsel hoeft niet te koken.
Doe de slagroom in een ruime kom en giet het mengsel uit de pan bij de slagroom en roer goed door. Zet deze kom in de koelkast en laat afkoelen, minimaal een halfuur, maar liever langer.
Schenk het gekoelde mengsel in de ijsmachine en volg de instructies. Bij ons draaide het ijs zo’n 20 minuten. Zodra het ijs mooi romig en dik is, doe je het in een grote vriezerbak en schep je de chocoalate chips er doorheen. Zet in de vriezer… of eet meteen alles op!