Parelcouscous met een vega burger
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F05%2FParelcouscous-met-samhoud-vega-burger0003.jpg)
In de Albert Heijn stuitten we op de nieuwste vega burger van &samhoud, gemaakt met groene asperges en linzen. En die bleek onwijs lekker! We aten ‘m met een frisse salade van moghrabieh (Libanese parelcouscous) en dukkah.
Voor 2 personen:
- 2 vegaburgers
- 250 gram moghrabieh (parelcouscous), wij kochten deze hier
- 2 eetlepels dukkah (notenmengsel), wij kochten deze hier
- 150 gram cherrytomaatjes
- 1 bosje verse munt
- 1 klein handje cashewnoten, grofgehakt
- 1 handvol rozijnen, geweld
- 1 eetlepel balsamico-azijn
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- Peper en zout
Kook de moghrabieh (parelcouscous) in 13 tot 15 minuten in ruim gezouten water gaar (het kan een beetje per soort verschillen hoe lang je ‘m moet koken). Giet af in een zeef en laat een beetje afkoelen.
Bak ondertussen de vega burgers in een pan of in de oven (ongeveer 15 minuten).
Halveer de cherrytomaatjes, snijd de munt fijn, hak de cashewnoten grof en wel de rozijnen in warm water. Meng al deze ingrediënten in een kom met de balsamico-azijn en extra vergine olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de parelcouscous door de salade.
Serveer de salade met de krokant gebakken vega burgers. Bestrooi met de dukkah.