Redactie
Redactie Diner 23 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: noodles met geroosterd buikspek

Als je van speklapjes uit de pan houdt, moet je zeker een keer een stuk buikspek in de oven roosteren. Vervolgens in plakjes snijden en serveren met simpele noodles en rode puntpaprika.

Koop een goed stuk buikspek. Leg deze op een bakplaat en bestrooi met peper en zout, eventueel met andere van je favoriete kruiden (zoals chilipeper, uienpoeder, tijm en oregano, of een mix van Chinese specerijen).

Bak de buikspek in de oven op 160 graden, ongeveer 60 tot 80 minuten. Als je een vrij plat stuk vlees hebt, kan het eerder klaar zijn. Omdat elke oven anders is, raden we je aan om een ovenbestendige thermometer te gebruiken (je koopt ze al voor een paar euro). De ideale kerntemperatuur van het buikspek ligt rond de 72-75 graden.

Haal het spek uit de oven en laat rusten op een bord onder aluminiumfolie.

Kook de noodles ongeveer 3 minuten in kokend water en laat dan uitlekken in een vergiet.

Verhit een wok op hoog vuur en voeg hier wat plantaardige olie aan toe. Snijd de puntpaprika’s in reepjes en voeg toe aan de pan. Bak eventjes op hoog vuur en voeg dan de ketjap, sojasaus, vissaus, oestersaus, ahornsiroop of honing, Worcestershiresaus en Tabasco of andere hot sauce toe. Alles naar je eigen smaak!

Wok de paprika in de saus nog een paar minuten door en voeg dan de uitgelekte noodles toe. Zet het vuur laag.

Snijd het vlees in plakjes. Verdeel alles uit de wok over twee borden, leg hierop de buikspek en bestrooi met sesamzaadjes en – als je hebt – gedroogd zeewier flakes.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.