Culy Homemade: Koreaanse barbecue-bowl
Deze Koreaanse barbecue-bowl is knapperig, vlezig, pittig, zoet en zout tegelijk. En nog razend snel en eenvoudig om te maken ook. Ideaal voor hectische dagen.
Dit snelle recept vonden we op Pinch of Yum. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je het vlees het beste 1 à 2 uurtjes kunt laten marineren. Dan trekken de smaken van de marinade er goed in. De rest is het binnen tien minuten klaar. Dus hup, let’s get cooking.
Zo maak je deze Koreaanse barbecue-bowl
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine en meng tot een gladde marinade.
Leg het vlees in een bakje of plastic zakje en bedek het met net genoeg marinade tot het volledig bedekt is. Laat dit 1 à 2 uur intrekken in de koelkast. De rest van de marinade bewaar je.
Haal het vlees tijdig uit de koelkast zodat het niet ijskoud de pan in gaat.
Verwarm een koekenpan met een beetje olie op middelhoog vuur en bak de steak ongeveer 2 tot 3 minuten per kant, afhankelijk van hoe doorbakken je het wil hebben. Laat het daarna een paar minuten rusten op een snijplank en snij het in reepjes.
Rooster de pinda’s en hak ze fijn.
Hussel de spinazie en paprika met wat van de dressing en verdeel over twee kommen. Leg de reepjes rundvlees erop en strooi er wat bosui, sesamzaad en pinda’s overheen.
Meer Koreaans eten
- Kimchi jjigae (Koreaanse stoofpot met kimchi en buikspek)
- Ons favoriete recept voor bibimbap (Koreaans comfort food)
- Koreaanse gevulde eieren met crispy kwarteleitjes