Culy Homemade: knoflookbroodjes met Pecorino kaas
Oef, deze knoflookbroodjes met Pecorino kaas zijn niet alleen onwijs makkelijk om te maken, maar ook nog eens verslavend lekker. Ideaal als snack, voor bij de borrel of naast een bordje pasta. Yum!
Zo maak je de knoflookbroodjes met kaas
Verwarm je oven voor op 180 grand en smelt de boter op laag vuur. Hak de knoflook en peterselie fijn. Rol het pizzadeeg uit tot een rechthoekige lap van bijna een centimeter dik. Snijd er tien stroken van, elk ongeveer 15 centimeter lang.
Meng de knoflook en peterselie door de gesmolten boter en bestrijk hiermee het deeg. Kruid met zwarte peper uit de molen, een snufje zout en een (dun) laagje geraspte Pecorino.
Druk de kaas iets aan en maak knopen van de stroken deeg. Doe dit voorzichtig en pas op dat je niet aan de uiteindes trekt, hierdoor wordt het deeg slap en dun. Leg de knopen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk eventueel met de resterende knoflookboter.
Bak de knoflookbroodjes in 20 minuten goudbruin en gaar.
Meer zelfgemaakte broodjes
- Pittige tonijnbroodjes
- Shakshukabroodjes met tomaat en ei
- Pestobroodjes voor bij de borrel
- Knapperige ‘sigaren’ met blauwe kaas & biet