Culy Homemade: knoflookbrood met salie en Parmaham
Serveer dit knoflookbrood met salie en Parmaham van Donna Hay en je maakt gegarandeerd iedereen blij! Ook lekker met pesto, runderrookvlees of zongedroogde tomaatjes.Â
Verwarm je oven voor op 220 graden.
Breng de roomboter op kamertemperatuur of verwarm kort in de oven of magnetron. Hak de knoflook fijn met een mes of knoflookpers en meng met de boter. Breng op smaak met peper en zet apart.
Snijd het stokbrood in, maar niet helemaal door, zodat je plakken hebt van ongeveer drie centimeter dik die nog wel aan elkaar vast zitten. Halveer de plakken Parmaham en haal indien nodig de salieblaadjes los van de takjes.
Smeer de binnenkant van het stokbrood in met de knoflookboter en schuif er een plakje ham en salieblaadje tussen. Dit mag best een beetje rommelig zijn.
Bak tien tot twaalf minuten in de oven, totdat het brood knapperig en goudbruin is. Is je brood vers? Bak het brood dan op 200 graden gedurende vijf tot zeven minuten. Top eventueel nog met grof zeezout.