Culy Homemade: klassieke tiramisu
De frambozen tiramisu hadden we al op Culy, en ook de aardbeien variant kwam voorbij. Maar hoe maak je nu de klassieke (“basic”) tiramisu?
Leuke tip: heb je een etentje en wil je je gasten echt verrassen? Serveer de tiramisu dan in je mooiste wijnglazen!
Klop de eidooiers met 50 gram van de suiker luchtig. Roer de mascarpone erdoor. Klop ook de slagroom met de resterende suiker luchtig. Spatel door het ei-mengsel.
Meng in een diep bord de koffie met de likeur, en doop hier stuk voor stuk de lange vingers in. Zorg dat ze voldoende van het koffiemengsel ‘opslurpen’, maar voorkom dat ze zo doordrenkt zijn dat ze uit elkaar vallen.
Bedek de bodem van een ruime ovenschaal met de lange vingers en bedek met de helft van het mascarponemengsel. Verdeel de rest van de koekjes erover en top met het resterende mengsel. Bestrooi met gezeefd cacaopoeder en laat twee uur onder vershoudfolie in de koelkast opstijven.
Snijplank € 12,50 van Dille & Kamille, roze ovenschaal van Riess, hoog glas uit een set van 6 glazen van Leeff.com