Culy Homemade: klassieke groene salade (zoals je die in Frankrijk krijgt)
Wandel een willekeurige Franse bistro in en je kunt er ontegenzeggelijk een klassieke groene salade eten. Die serveren de Fransen met een klassieke vinaigrette.
Onmisbaar bij steak frites of moules marinière: deze groene salade. En hij is echt zó klaar, dus ideaal voor doordeweeks. Wij gebruikten het originele recept van Julia Child: de koningin van de Franse receptuur.
Zo maak je deze groene salade
Bereid eerst de croutons voor de salade. Hussel de stukjes brood met de olijfolie, zout, peper en eventueel andere smaakmakers als knoflook of gedroogde kruiden. Zet ze minstens 10 minuten op 150 graden in de oven.
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet opzij.
Was de sla, snijd ‘m in stukken en sla ‘m eventueel droog in een slacentrifuge.
Serveer de salade met de croutons en de dressing en nog wat extra peper & zout, naar smaak.