Redactie
Redactie Diner 29 okt 2013
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: gehaktbrood met homemade BBQ-saus

Gehaktbrood is een typisch Amerikaans gerecht, meestal geserveerd met barbecuesaus. Superlekker en vooral ook handig voor bijvoorbeeld een feestje, want je kunt het ruim van tevoren maken. Dit is ons favoriete recept: een mix van een recept van Matt Preston, Martha Stewart en onze eigen Monique.

Verwarm je oven voor op 175 graden.

Kneed in een grote kom het gehakt, de gesnipperde ui en knoflook, peper & zout naar smaak en het paneermeel door elkaar. Voeg het ei toe en kneed door. Voeg de melk toe en kneed verder. Het mengsel lijkt nu veel te nat, maar kneed nog eventjes door, dan wordt het vanzelf een mooie, smeuïge massa.

Als je een cakevorm/cakeblik hebt, bekleed je deze met bakpapier en doe je het gehaktmengsel erin. Heb je geen cakevorm, dan kun je een ook een bakplaat nemen, hier bakpapier op leggen en van het gehaktmengsel een lang breed brood vormen en deze in het midden van de plaat leggen.

Zet het gehaktbrood 30 minuten in de oven op 175 graden. Maak ondertussen de BBQ-saus door alle ingrediënten (zie hiernaast) in een pannetje op medium vuur in te laten koken. Het moet een stroperige, dikke donkerrode saus zijn. Houd je van pittig, voeg dan wat extra tabasco of cayennepeper toe.

Als het gehaktbrood 30 minuten in de oven heeft gestaan, giet je de saus over de bovenkant – eventueel mooi verdelen met een kwastje. Zet het gehaktbrood weer terug en bak weer 30 minuten. Wil je checken of -ie echt goed gaar is, gebruik dan een kernthermometer om de juiste temperatuur te meten: in het midden moet dat zo’n 65-70 graden zijn.

Laat een beetje afkoelen en geniet.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.