Culy Homemade: kipkerrie met verse ananas
Wist je dat je kip in kerriesaus heel makkelijk zelf kan maken? Deze variant met bloemkool en doperwtjes is voedzaam en natuurlijk zonder kant-en-klare saus. De warme ananas geeft het recept een heerlijk exotisch tintje.
Dit recept is geïnspireerd op een recept van 24Kitchen.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de kipdijfilet in blokjes. Snijd nu de ananas op een andere snijplank in stukken. Heb je dat nog nooit gedaan? Kijk hier hoe je het aanpakt. Je kan natuurlijk ook voorgesneden verse stukjes kopen bij de supermarkt.
Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar.
Verhit nu in een hapjes- of braadpan een beetje olie en fruit hierin de ui met knoflook en kerriepoeder op middelhoog vuur. Voeg de kipdijfilet toe en bak rondom bruin.
Voeg de stukjes ananas, gembersiroop, slagroom, water en het bouillonblokje toe. Heb je wat veel ananas? Hou dan wat achter de hand voor later. Als toetje of voor de volgende ochtend in de yoghurt.
Laat de kerriesaus ongeveer een kwartiertje zachtjes koken. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en voeg samen met de doperwten nog 5 minuutjes toe. Ook hier geldt: is de bloemkool wat veel? Houd het dan apart voor een ander moment.
Meng de maizena met een beetje water in een bakje. Voeg eventueel wat water of nog wat maizena aan het mengsel toe en roer totdat er een papje ontstaat.
Roer een beetje van het maizenapapje door de kerriesaus en wacht even. Is de saus nog te dun? Voeg dan nog een beetje toe totdat de saus de gewenste dikte heeft bereikt.
Breng op smaak met zout en peper en serveer met de zilvervliesrijst.