Culy Homemade: gegrilde kip met hoisinsaus in sla wraps
Met deze kip met hoisinsaus maak je een gezonde, koolhydraatarme versie van taco’s. Dé truc: slablaadjes in plaats van wraps. Dat maakt deze lunch of lichte maaltijd lekker fris en crunchy.
De hoeveelheden in dit recept zijn voor ongeveer 2 tot 4 personen; ervan afhankelijk of je het als lunch of diner serveert en of je veel trek hebt of niet. Ben je met vier personen? Reken ongeveer één kippendij per persoon voor de lunch en twee stuks voor het diner. Verdubbel dan ook de kropjes little gem.
De hoeveelheid saus is genoeg om minstens twee keer mee te doen, dus die hoef je niet aan te passen.
Zo maak je deze sla wraps
Meng de hoisinsaus met het sap van 1 limoen en een scheutje warm water. Dat gaat heel handig in een potje met schroefdeksel. Shaken en klaar.
Wrijf de kip in met het vijfkruidenpoeder en wat olie. Bak ze aan beide kanten tot ze bruin en knapperig zijn in een koekenpan. Laat ze daarna een paar minuten rusten op een snijplank en snijd ze vervolgens in reepjes.
Hussel ze door de helft van de saus.
Haal de slablaadjes los, was ze en droog ze (bijvoorbeeld in een slacentrifuge) en zet ze rechtop in een schaaltje. Snijd de andere limoen in partjes. Hak de koriander fijn en zet die in een apart bakje, net als de andere ingrediënten.
Pak nu telkens een blaadje sla, vul met wat komkommer, wortel en kip. Garneer met reepjes lente-ui, chilipeper en koriander en de overige saus. Besprenkel de taco’s tot slot met wat sesamzaadjes. Lekker met een kneepje limoen eroverheen.