Culy Homemade: havermoutkoekjes met pecan en kokos (voor het ontbijt)
Havermoutkoekjes met pecan en kokos voor het ontbijt: kan het leven nog mooier zijn? Het handige van deze cookies is bovendien dat je ze zó meeneemt voor onderweg, als je haast hebt. Ze zijn daarnaast supermakkelijk te maken, veganistisch en nog gezond ook.
We horen je denken: gezónde havermoutkoekjes? Kunnen die wel lekker zijn? We zouden hierop volmondig ja willen zeggen, ware het niet dat onze monden nog volzitten. Met deze havermoutkoekjes. Omdat ze zo ontzettend lekker zijn.
Wil je ze glutenvrij maken? Vervang de havermout dan door glutenvrije havermout.
Havermoutkoekjes met pecan en kokos
Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een bakplaat klaar, bekleed met bakpapier.
Meng in een grote kom de havermout, pecannoten, kokossnippers en gedroogde kersen (of welk gedroogd fruit je dan ook hebt). Voeg het gebroken lijnzaad toe.
Roer de geprakte bananen erdoorheen. Voeg dan ook de gesmolten kokosolie, vanille en agavesiroop toe.
Maak met behulp van een ijsschep bolletjes van het mengsel op de bakplaat. Het hoeven geen perfecte bolletjes te worden: je kunt er ook met twee lepels hoopjes van maken en die aandrukken.
Zet de havermoutkoekjes in de oven en laat ze in ongeveer 25 minuten goudbruin bakken.