Redactie
Redactie Ontbijt 8 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: havermout met kaneel, gekaramelliseerde banaan en peer

Havermout is al lange tijd ons favoriete begin van de dag. Heerlijk warm, getopt met vers fruit en het vult je voor de rest van de dag. Op een koude zaterdagmorgen maakten we deze variant: met kaneel, gekaramelliseerde banaan en peer. Een aanrader! 

Doe de havermout met de melk in een pannetje en zet op laag vuur. Roer door elkaar met een snufje kaneel. Snijd ondertussen de banaan en peer in plakjes.

Verwarm in een koekenpannetje een klontje boter (kokosolie kan ook, maar is wel minder lekker) en voeg de plakjes fruit toe. Zet het vuur middelhoog en voorkom dat het fruit aanbakt. Besprenkel met een heel klein beetje citroensap. Roer ondertussen af en toe door de havermout met een siliconen spatel.

Draai na een paar minuutjes met een vork de plakjes fruit om en bestrooi met de suiker, dit zal langzaam karamelliseren. Giet de havermout wanneer het de juiste dikte heeft in een bakje en serveer met het warme fruit.

havermout peer

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nĂłg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox đŸ„˜

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.