Culy Homemade: geroosterde kikkererwten
Kikkererwten vormen de basis van hummus en zijn heerlijke in talloze andere gerechten. Maar je kunt ook geroosterde kikkererwten in de oven maken, met allerlei smaakmakers. Een healthy en superlekkere snack!
Zet de oven op 200 graden. Doe de uitgelekte kikkererwten in een kom en meng met je favoriete kruiden (zie hieronder). Wij gebruikten een mix van paprikapoeder, gemalen komijn en kurkuma.
Verdeel over een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Laat ongeveer 20 tot 25 minuten roosteren op 200 graden in de oven.
Variëren
Als je deze basis onder de knie hebt, kun je lekker gaan variëren met allerlei kruiden, specerijen en andere smaakmakers. Lekkere combinaties:
1. Kikkererwten + knoflookpoeder + paprikapoeder
2. Kikkererwten + Parmezaanse kaas + rozemarijn + broodkruim (lees het volledige recept hier)
3. Kikkererwten + komijn + korianderzaad + gemberpoeder
4. Kikkererwten + honing + kaneel + nootmuskaat (voor de zoete trek!)
5. Kikkererwten + sesamolie + knoflook + sojasaus + sesamzaadjes