Culy Homemade: gekaramelliseerde nectarines uit de oven
Deze gekaramelliseerde nectarines uit de oven zijn zoet, zurig en heerlijk warm. Het ideale snelle (en goedkope) dessert. Ook heel goed te maken met andere steenvruchten, zoals perziken of abrikozen.
Verwarm je oven voor tot 200 graden (hetelucht) of 220 graden bij een gewone oven.
Halveer de nectarines en haal de pit eruit; hoe rijper de vrucht is, hoe lekkerder ze zijn en hoe makkelijker de pit er ook uit komt. Leg de nectarines met het huidje naar beneden in een grote ovenschaal of op een bakplaat.
Bestrooi al het fruit met de suiker en de kaneel. Wij gebruikten dark Muscovado sugar, een geweldige bruine suiker (lees er hier meer over), maar gewone basterdsuiker of andere bruine suiker kan natuurlijk ook.
Zet 20 minuten in de oven en check dan de garing; de vruchten moeten een beetje inkrimpen en lekker goudbruin kleuren van de suiker.
Serveer met een klodder yoghurt of crème fraîche voor een frisse touch.