Culy Homemade: gegrilde aubergine met yoghurt-muntsaus en granaatappelpitjes
Dit gerecht is geïnspireerd op de beroemde geroosterde aubergines van Ottolenghi, maar net even anders en met name een stuk sneller. Wij serveerden het op een mooie schaal, wat het uitermate geschikt maakt voor tijdens een uitgebreid etentje.
Zo maak je de gegrilde aubergine met munt en granaatappelpitjes
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer een centimeter dik en bestrooi met een ruime hoeveelheid keukenzout. Laat tenminste een kwartier liggen en leg alvast een bakje met zonnebloemolie en een kwastje klaar.
Veeg de aubergines droog (het zout onttrekt het vocht uit de aubergines en komt vanzelf naar de oppervlakte) en besmeer met een laagje olie. Verwarm een grillpan op hoog vuur en bak hierin de plakken vijf à zeven minuten per kant.
Hak ondertussen de knoflook en munt fijn en meng samen met de yoghurt, mayonaise en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rucola over een schaal, besprenkel met extra vierge olijfolie en verdeel hier de aubergineplakken over. Breng op smaak met een beetje peper en zout en besprenkel met de yoghurt-muntsaus.
Verdeel tot slot de granaatappelpitjes, citroenrasp en kleine muntblaadjes over de schaal en geniet!
Tip: deze combinatie smaakt heerlijk samen met lamsvlees, falafelballetjes en gegrilde kip.