Culy Homemade: gegrilde ananas met honeycomb, crème fraîche en munt
Dit is een super makkelijk, snel én goddelijk dessert: gegrilde ananas. Wij maakten een versie met stukjes honeycomb, crème fraîche en frisse munt.
Zin in een toetje dat makkelijk en snel is? Met deze gegrilde ananas zit je gebakken. Het recept is geïnspireerd op een dessert dat we onlangs aten bij Bar Kantoor. Het heeft alles in zich wat je verlangt van een toetje: het is fris, zoet en niet te zwaar.
Het leukste is het natuurlijk als je de ananas kunt grillen op de barbecue. Maar bakken in een pan kan ook, zoals wij deden.
De honeycomb maakten we zelf (volg alle stappen op tot de chocolade), maar je kunt ‘m ook kant-en-klaar kopen, bijvoorbeeld bij STACH.
Zo maak je deze gegrilde ananas
Maak eerst de honeycomb, als je dat nog niet gedaan had.
Smelt dan de boter in de pan. Leg de plakken ananas in de pan en bestrooi met bruine suiker.
Laat ze op laag vuur bakken tot ze gekarameliseerd zijn.
Leg op elk bord een plak ananas, schep er wat koude crème fraîche bovenop (het contrast met de warme ananas is superlekker) en garneer met verse munt.
Verdeel de stukken honeycomb eromheen en tast toe.