Culy Homemade: flammkuchen met zalm, zeewiersalade en wasabimayo
Soms lukken gerechten zó goed, dat we jullie bijna willen dwingen om het te maken. Deze flammkuchen met zalm, zeewiersalade en wasabimayo is een goed voorbeeld. Makkelijk om te maken, simpele ingrediënten maar een bom van smaak. Neem het van ons aan: dit wil je proberen!
Tip: voor deze flammkuchen gebruiken we rauwe zalm. Hou je daar niet van of serveer je het tijdens een feestje en ben je bang dat de vis te lang blijft liggen? Gebruik dan gerust gerookte zalm, maar verminder de hoeveelheid zout.
Flammkuchen met zalm, zeewiersalade en wasabimayo maken
Begin met het deeg: meng het lauwwarme water met de gist en laat een minuut of vijf staan. Doe de bloem in een kom samen met het gistmengsel en meng met een vork door elkaar. Voeg het zout toe en kneed tot een soepel deeg, ongeveer tien minuten.
Doe de deegbol in een ingevette kom, dek af met een schone theedoek en laat op een warme plek ongeveer een uur rijzen. Iets langer of korter maakt niet heel veel uit.
Verwarm je oven voor op 250 graden. Rol het deeg uit tot een hele dunne lap. Wij houden van een beetje bite, maar je kunt er ook voor kiezen om twee grote flammkuchen te maken met een flinterdunne bodem. Let op: hierdoor gaart hij wel veel sneller.
Leg het uitgerolde deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer in met de zure room. Kruid met peper en zout en bak in 10-15 minuten in de oven goudbruin. Als het goed is verschijnen er kleine bellen in het deeg en de room.
De uiteindelijke baktijd is sterk afhankelijk van het type oven, hoe oud hij is en hoe dun je het deeg uiteindelijk hebt gerold. Houd het dus goed in de gaten, maar probeer de oven zo min mogelijk tussentijds te openen.
Snijd ondertussen de zalm in plakjes van een paar millimeter dik en meng de mayonaise met de wasabi. Haal de flammkuchen uit de oven, laat iets afkoelen en verdeel er dan de zalm, wasabimayo en zeewiersalade over. Kruid met peper en zout en snijd in stukken. Geniet!