Culy Homemade: falafelburgers met pittige yoghurt en munt
Zin om je tanden in een lekkere burger te zetten? Blogger Molly Yeh bedacht een recept voor onwijs lekkere mini falafelburgers. Wij maken ze in een maatje meer.
De falafelburgers zijn – hoera! – vegetarisch en zijn met bijvoorbeeld een salade erbij een toffe avondmaaltijd.
Begin wel op tijd met het maken van de roze uitjes: die moeten zeker wel een uurtje staan, liefst een hele nacht. Je kunt ze daarna in een weckpotje bewaren in je koelkast en bij andere gerechten serveren.
Het recept
Maak eerst de roze uienringen door alle ingrediënten – minus de ui – te mengen in een kommetje. Snijd de ui in dunne ringen en doe ze in de kom. Laat even staan op kamertemperatuur.
Roer de tabasco door de yoghurt en maak af met zout en peper. Zet zolang in de koelkast.
Doe alle ingrediënten voor de falafelburgers in een keukenmachine en hak ze door ze te pulseren (wij deden dat ongeveer 45 keer). Je wil dat het goed wordt gemengd, maar het mag wel grof zijn. Haal het mengsel uit de keukenmachine en vorm er vier hamburgertjes van, ter grootte van de pitabroodjes.
Zet een grote koekenpan klaar, doe er een laagje olijfolie in en verhit op middelhoog vuur. Bak de burgers tot ze goudbruin zijn en laat ze dan even uitlekken op een stukje keukenpapier.
Verwarm de broodjes volgens de aanwijzing op de verpakking, snijd ze helemaal doormidden en bestrijk beide helften met de pittige yoghurt.
Beleg de bodem van de pita met wat blaadjes munt, leg hier de falafel op en maak af met wat roze uienringen.
Meer lekkere recepten met falafel:
- Homemade falafel uit de koekenpan
- Culy Homemade: falafel bowl met zoete aardappel en avocado
- Pita falafel met feta en bietensalade