Culy Homemade: entrecôte met dragonboter en groene salade
Trek je Bretonse streepjestrui aan en zet de wijnglazen maar vast klaar. Want met deze entrecôte met dragonboter en een klassieke Franse groene salade waan je je in een Franse bistro. Makkelijk én ideaal voor doordeweeks.
We serveren de entrecôte met een flinke salade erbij. Een klassieke groene salade, zoals je die ook geserveerd krijgt in een Franse bistro. De dressing is naar een recept van Julia Child: de koningin van de Franse klassiekers. Je kunt er eventueel nog wat frietjes of aardappeltjes bij serveren.
Zo maak je deze entrecôte
Maak eerst de dragonboter volgens dit recept. Die kun je meteen gebruiken, maar idealiter laat je ‘m een paar uur opstijven in de koelkast.
Bereid nu de groene salade voor, volgens dit recept. Bak de croutons en zet de dressing klaar.
Bak de entrecôtes op middelhoog vuur in een beetje boter en olijfolie. Ongeveer twee minuten per kant zou voldoende moeten zijn voor medium-rare gebakken. Daarna haal je ze uit de pan en laat je ze een tijdje rusten op een snijplank. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de entrecôte met een flinke plak dragonboter en een goede berg salade.