Culy Homemade: eetbare cookie dough (zonder rauwe eieren)
Cookie dough was ooit simpelweg het deeg waarmee je koekjes bakte, inmiddels beschouwen we het als een heerlijke zoete snack op zich. Met dit recept maak je zelf eetbare cookie dough, zónder rauwe eieren, waar je dus guilt free van kunt snoepen.
Chocolate chips – of zoals we die in Nederland nog weleens noemen: chocoladedruppels – zijn nog weleens lastig te vinden. Je kunt ze online kopen, bij kookwinkels, bij de patissier en in sommige grotere supermarkten. Sla gelijk groot in, dan grijp je nooit meer mis.
Zo maak je eetbare cookie dough
Mix de gesmolten boter met de bruine suiker en de kristalsuiker tot je geen klontjes meer ziet. Voeg dan de melk en het vanille-extract toe en mix nog even goed door.
Meng in een kommetje de bloem met het zout. Schep dit met een spatel voorzichtig door het botermengsel tot het goed is gemengd.
Spatel dan de chocolate chips erdoorheen en klaar ben je! Je kunt de cookie dough eventueel nog even laten opstijven in de koelkast zodat je er met een ijsschep bolletjes van kunt scheppen.
In een luchtdicht bakje of een weckpotje in de koelkast blijft het drie weken goed.