Culy Homemade: easy Oosterse mihoen met garnalen
Een superlekkere én easy Oosterse mihoen met garnalen. Als je alle stappen goed voorbereid, heb je ‘m snel op tafel.
Kook water en kook de mihoen zoals aangegeven op de verpakking. Laat uitlekken in een zeef, spoel koud af en zet opzij.
Snijd de bosuitjes fijn, hak de pinda’s grof en snijd het rode pepertje fijn (hou je van heet, laat de zaadjes dan zitten!). Pers of snijd de knoflook fijn en pers de limoen uit en vang al het sap op.
Bak de gehakte pinda’s kort in een droge koekenpan zodat ze een beetje kleur en warmte krijgen. Haal uit de pan en doe in een kommetje.
Maak de dressing met de ingrediënten die je hiernaast in de shoppinglist ziet. Speel met de verhoudingen totdat de dressing naar jouw smaak is.
Doe in een wok of hapjespan een paar eetlepels (wok)0lie, de currypasta, de knoflook en het rode pepertje. Laat een minuutje pruttelen. Voeg dan de garnalen toe en bak een paar minuten totdat ze mooi roze met een bruin randje zijn.
Hussel de mihoen, pinda’s, bosui, koriander en taugé met de dressing. Voeg de gebakken garnalen en al het vocht uit de pan toe. Serveer met een extra plukje taugé en koriander.