Culy Homemade: dirty chai muffins met espresso-glazuur
Dirty chai: het klinkt zo stoer. Maar het is vooral héél lekker. Je kopje chai krijgt een extra kick door toevoeging van een shot espresso: dat is de verklaring van ‘dirty’. Met die smaken kun je ook verdraaid lekkere chai muffins maken. En da’s precies wat we hier gaan doen!
Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een muffin-bakplaat in, of bekleed ‘m met 8 muffinvormpjes.
Klop in een keukenmachine de boter met de suiker tot ze licht en romig zijn. Laat het ei nog een minuut meekloppen en voeg daarna alle kruiden en het vanille-extract toe. Zorg dat alles goed is gemengd.
Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en zout. Voeg dan om en om steeds een beetje van het bloem-mengsel en de espresso toe aan het natte mengsel, totdat alles is gemixt.
Schep het beslag in de muffinvormpjes (dat gaat heel handig met een ijsschep). Zet ze 5 minuten in de oven op 220 graden; draai daarna de temperatuur terug naar 190 graden en laat de muffins nog 15 minuten in de oven staan. Als ze goudbruin zijn, zijn ze gaar.
Haal de muffins uit de oven en laat minstens 15 minuten afkoelen.
Ondertussen maak je het glazuur: roer de espresso door de poedersuiker tot je een glad, glanzend glazuur hebt. Voeg eventueel wat extra koffie toe, mocht het mengsel te dik zijn. Schep wat glazuur op een muffin en maak af met een snufje espresso-poeder of gemalen koffie.