Culy Homemade: courgette met munt, basilicum en pijnboompitten
Als je courgettes een beetje TLC (tender loving care, oftewel: aandacht) geeft, kun je er waanzinnige dingen mee maken. Neem nou dit bijgerecht van gebakken courgette met munt, basilicum en pijnboompitten. Groente om je vingers bij op te eten.
Deze courgette is een tof bijgerecht als je nog wat extra groente op tafel wil toveren. Én: volgens de bedenker van het recept is het ook een fantastische avondmaaltijd op zich, met wat brood en ricotta.
Zo maak je dit recept
Snijd de courgettes in plakken van 1 centimeter dik.
Verhit een koekenpan op medium vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe. Bak de schijfjes courgette in porties: ze moeten met hun snijvlak direct in contact zijn met de pan, dus dat gaat waarschijnlijk niet in één keer passen.
Laat ze zo langzaam goudbruin bakken aan beide kanten en draai ze tussendoor regelmatig om.
Leg de gebakken courgette op een bord en bak de volgende portie.
Ondertussen kun je alvast de ‘pesto’ maken. Hak daarvoor de munt, basilicum, knoflook en kappertjes (uitgelekt en afgespoeld) samen fijn op een snijplank.
Zodra alle courgette mooi goudbruin is, voeg je alle plakjes toe aan de pan, samen met het kruidenmengsel. Schep door en voeg de azijn toe. Strooi er wat zout en peper over en de pijnboompitjes. Serveer meteen.