Coca-Cola barbecuesaus
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F05%2FHomemade-Coca-Cola-barbecuesaus0004.jpg)
Van chefkok Julius Jaspers leerden we deze goddelijke Coca-Cola barbecuesaus maken. Perfect voor bij allerhande barbecuegerechten, als glaze over spareribs of gewoon om frietjes in te dopen.
Ingrediënten
Voor ongeveer 200 ml saus:- 120 ml Coca-Cola (geen Light!)
- 150 gram Heinz tomatenketchup
- 30 gram (sushi)azijn
- 15 gram bruine suiker
- 10 ml pittige chilisaus (wij gebruikten Tabasco sweet & spicy)
- Optioneel: 1 zakje (2 gram) Nescafé oplospoeder
Laat alle ingrediënten in een pan (met dikke bodem, wij gebruikten onze trouwe Le Creuset koekenpan met schenktuit) inkoken tot je een mooie, dikke stroperige Coca-Cola barbecuesaus hebt. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Roer af en toe goed door met een spatel of andere grote hittebestendige lepel.
Laat de saus ietsje afkoelen en giet dan in een brandschone pot of fles. Zet in de koelkast, daar blijft je homemade Coca-Cola barbecuesaus zeker een paar weken goed.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F05%2FHomemade-Coca-Cola-barbecuesaus0001.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F05%2FHomemade-Coca-Cola-barbecuesaus0002.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F05%2FHomemade-Coca-Cola-barbecuesaus0003.jpg)