Culy Homemade: citroen-yoghurtcake met verse frambozen
Het recept voor deze citroen-yoghurtcake stond jaren geleden op de site van Dennis the Prescott, een Canadese foodblogger met een talent voor foodfotografie. We doken toen gelijk de Culy keuken in en tweakten het recept her en der. En nu, vier jaar later, hadden we er ineens weer heel veel trek in!
En geloof ons: de cake smaakt nóg lekkerder dan ‘ie eruit ziet.
Zo maak je de citroen-yoghurtcake
Verwarm je oven voor op 170 graden. Kluts de eieren in een grote kom los en voeg de yoghurt, vanille extract en olijfolie toe. Mix goed.
Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder, de suiker en het zout. Voeg toe aan het natte mengsel en roer goed. Rol de frambozen door een beetje extra bloem, maar voorkom dat ze vol komen te zitten (hiermee voorkom je dat ze allemaal naar de bodem zakken).
Vet een cakeblik in met boter en bedek met bakpapier. Vet eventueel ook het bakpapier in. Spatel de frambozen samen met de citroenrasp voorzichtig en zo snel mogelijk door het beslag, en giet in het cakeblik.
Bak 50 minuten en check met een satéprikker hoe ver de cake is. Als hij nog vrij nat is, bedek de cake dan met aluminiumfolie (glimmende kant naar binnen) en bak nog 15-20 minuten tot de cake gaar is.
Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen op een bordje en maak het glazuur door het poedersuiker met het citroensap te mengen.
Laat de cake nog zeker een half uur afkoelen in de vorm (zo lang hij warm is, breekt hij vrij snel). Garneer de cake met het glazuur, de frambozen, de citroenrasp en het amandelschaafsel.
Cake-recepten om je vingers bij af te likken
- Makkelijke salted caramel cake met gecondenseerde melk
- Ricottacake met frambozen en bramen
- Geplette chocoladecake van het beroemde River Café in Londen