Culy Homemade: ceviche van coquilles met munt en granaatappel
Ceviche is misschien wel het ideale voorgerecht: rauwe vis, gegaard in citrus is licht, fris en maakt je smaakpapillen goed wakker. Deze ceviche van coquilles met munt en granaatappel is perfect voor kerst.
We gebruiken een restje van de pompoenpuree uit de Culy Homemade kerst-toast als basis. Bereid de ceviche vlak voor je aan tafel gaat, dan blijven de coquilles het meest vers.
Per bordje heb je ongeveer vijf plakjes coquille nodig. Afhankelijk van de grootte van de coquilles, gebruik je er ongeveer anderhalf tot twee per persoon, die je in drie tot vier dunne plakjes snijdt.
Het recept
Maak eerst de dressing: pers twee sinaasappels uit boven een kom en meng met het citroensap.
Schil de overige sinaasappel en snijd ‘m in mooie partjes, die je weer in stukjes snijdt. Snijd de coquilles in dunne plakjes en bestrooi ze met peper en zout. Leg ze even in de dressing.
Smeer nu een laagje pompoenpuree op een klein bordje. Leg de plakjes vis op de puree en sprenkel er nog wat van de dressing overheen.
Verdeel de sinaasappelpartjes, blaadjes munt en granaatappelpitjes over de vis. Besprenkel tot slot met wat olijfolie van goede kwaliteit.