Culy Basics: zelf bloemkoolrijst maken (klaar in 10 minuten)
Toegegeven: toen we voor het eerst hoorden over bloemkoolrijst, dachten we: waarom? Inmiddels zijn we er dol op. Bloemkoolrijst maken doe je supersnel (sneller dan gewone rijst!), het is gezond en bovendien: lekker. Opslaan dus, dit bloemkoolrijst-recept!
Ideaal is dat dit alternatief voor witte rijst koolhydraatarm is en dus licht, maar tóch vullend. Bovendien is bloemkoolrijst een perfecte manier om extra groente binnen te krijgen. Altijd een goed idee!
Met deze rijst kun je trouwens alle kanten op: serveer in plaats van gewone rijst, maak er nasi van of gebruik ‘m als basis voor een salade. Dit bloemkoolrijst-recept zou dus zomaar eens een van je favorieten kunnen worden…
Zo maak je een perfecte rijstbowl (daar kun je namelijk alle kanten mee op!)
Bloemkoolrijst recept: zelf bloemkoolrijst maken doe je zo
- Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd ‘m in (kleine) roosjes. Hak ze in een keukenmachine tot ze de structuur van rijstkorrels hebben.
- Verwarm wat olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en schroei de rijst 1 minuut. Let op dat -ie niet bruin wordt!
- Voeg dan de bouillon toe, leg een deksel op de pan en zet het vuur lager. Laat zo ongeveer 5 minuten stomen en klaar ben je.
Lekker om erbij te serveren:
- Vegetarische tikka masala met zoete aardappel
- Indiase dhal met kleurrijke wortels en tofu
- Gepocheerde vis in een geurige tomatencurry