Culy Homemade: BBQ-speklapjes, krieltjes, aubergine & tomatensalade
Vandaag op Culy een AVG’tje (of GVA’tje, AGV’tje, enzovoorts). Pasta, couscous, noodles, allemaal heerlijk, maar soms heb je gewoon zin in ‘gewoon’ aardappelen, vlees en groente! We maakten een fijn doordeweeks maaltje van gemarineerde BBQ-speklapjes, krieltjes, gegrilde aubergine en een tomatensalade.
Marineer de speklapjes even van tevoren in de (homemade) barbecuesaus.
Snijd de tomaatjes en maak aan met wat olijfolie, balsamico-azijn en zout en peper.
Snijd de aubergine in dunne plakken en leg op een bakplaat, besprenkel met wat olijfolie, peper & zout en grill ze in de oven. Dit kan natuurlijk ook op een grillplaat of in een grillpan.
Bak de krieltjes in wat olijfolie in een pan goudbruin.
Verhit een pan en bak de speklapjes in de saus aan tot het vlees goed gaar is en de saus mooi is gekaramelliseerd. Hoe krokant je de spek wil, is aan jou!
Serveer de speklapjes met de krieltjes, de tomatensalsa en de gegrilde aubergines. Smakelijk!