Culy Homemade: Aziatische salade met soba noodles en krokante tofu
Door een recept van Marley Spoon raakten we geïnspireerd om dit gerecht te maken. Een lauwwarme Aziatische salade met soba noodles met krokante tofu.
Kook water en week de soba noodles in een kom, ongeveer 7 minuten. Giet daarna af en spoel koud om het garen te stoppen.
Maak het blok tofu goed droog met keukenpapier, pers zo nodig extra vocht eruit. Zo wordt de tofu straks een stuk knapperiger! Snijd de tofu in dunne plakjes en bak deze in een laagje olie tot mooi goudbruin en krokant.
Snijd de koriander grof. Schil de wortel en maak met een dunschiller mooie lange linten van de wortel. Rooster het nori-vel eventueel kort boven een vlammetje (pas op!) en hak grof.
Rasp het stukje gember fijn met een (Microplane) rasp. Maak een dressing van de geraspte gember, sesamolie, sojasaus, azijn en suiker.
Meng de noodles met de wortellinten en de dressing. Breng het geheel op smaak met peper en zout (niet teveel, want je gebruikt ook al sojasaus).
Leg de salade op een bord en maak af met de krokante tofu, koriander en nori.