Culy Homemade: appelcrumble met vanille-ijs
Dit recept voor appelcrumble kan niet mislukken (of je moet al heel erg je best doen). Door de appel en het citroensap is het een lekker fris dessertje geworden. Lekker met een schep vanille-ijs.
Zo maak je de appelcrumble
Verwarm de oven op 200 graden.
Doe de stukjes appel samen met het citroensap, vanillesuiker en water in een pan en laat zachtjes koken tot de appelstukjes na ongeveer 10 minuten zacht worden.
Mix ondertussen met je handen of een mixer de bloem met de boter tot je een soort kruimeldeeg krijgt. Roer de havermout en de suiker erdoor.
Stort de appelstukjes in een ovenschaal en verdeel er het deeg over. Bak 30 tot 40 minuten af in de oven.
Serveer warm een flinke schep vanille-ijs.
Meer makkelijke toetjes:
- Zalige citroentoetjes met vlierbloesem (het makkelijkste toetje ooit!)
- 9 x makkelijke toetjes recepten voor elke dag
- Deze 18 makkelijke toetjes zet je in minder dan 15 minuten op tafel