Culy Homemade: affogato met suikerspin
Affogato met suikerspin: je moet net even op het idee komen, maar het wow-effect is groots en de moeite klein. Maak dit als toffe afsluiter van je etentje.
Warme espresso, koud roomijs: de warm-koud sensatie van dit Italiaanse dessert is de bom. Voeg er een flinke pluk suikerspin aan toe en je affogato wordt een feestje in een glas. En een flinke tik zoeter.
Suikerspin kun je natuurlijk op de kermis kopen, op een stokje, maar snoepwinkels en sommige supermarkten verkopen het ook in een plastic beker. Voor het bolletje ijs kun je elke ijssoort gebruiken die je lekker vindt.
Zo maak je affogato met suikerspin
Schep een bolletje ijs op de bodem van een glas of bakje en leg er een dot suikerspin bovenop. Zet espresso of koffie en druppel die vanaf zo hoog mogelijk in ronddraaiende bewegingen over de suikerspin. Zo smelt de suikerspin geleidelijk in het ijs en de koffie. Enjoy!