Culy homemade: ontbijtmuffins
Een yummy recept uit de Culy-keuken met Alpro Mild & Creamy in de smaak aardbei & rabarber. Deze plantaardige variatie op yoghurt met een frisse fruittwist is een heerlijke basis voor je ontbijt. Vergeet niet naar beneden te scrollen om mee te doen met de Alpro winactie!
Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter 6 muffinvormpjes en doe ze in een muffinbakvorm. Eerst de ‘natte’ ingrediënten. Roer in een kom het ei, de Alpro Mild & Creamy, de olie en het vanille-extract goed door elkaar met een garde. In een andere kom mix je de droge ingrediënten: de bloem, het suiker, het bakpoeder en het zout. Mix met een (rubberen) spatel de droge ingrediënten door de natte ingrediënten. Roer niet te lang, de ingrediënten moeten net goed gemengd zijn.
Met een lepel of, nog handiger, een ijslepel vul je de muffinvormpjes. Zet de vorm in de oven en bak 15 tot 20 minuten. Check met een tandenstoker of satéprikker of ze gaar zijn: deze moet er droog uit komen. Zet de vormpjes op een rek en laat rustig afkoelen.