Culy Homemade: crudités met roze tahini saus
Crudités – of vers en strak gesneden dipgroenten – zijn al jaren een populaire borrelsnack. De crudités zijn zó kleurrijk dat je denkt dat het haast niet kleurrijker kan – maar dan heb je nog niet op deze roze tahini gerekend.
Aan deze borrelplank heb je amper werk: je snijdt de groenten, je draait de roze tahini in elkaar en je dient het op. En hadden we al gezegd dat de roze tahini verslavend lekker is?
Het geheim hierbij is bietensap. Dat kan je kant en klaar kopen, maar het zit ook vaak in het vacuümplastic waarin gekookte rode bietjes verpakt zitten. Vang je dit water op, dan kan je hier ook prima mee aan de slag!
Zo maak je de crudités met roze tahini
Maak de roze tahini. Doe daarvoor alles (behalve de olijfolie en de anijszaadjes) in een kommetje en roer goed door elkaar. Begin met een klein scheutje water en voeg meer water toe indien het mengsel te dik wordt. Werk af met een scheutje olijfolie en een theelepel anijszaadjes.
Zet de roze tahini in het midden van een dienblad en schik de groenten eromheen. Begin met de bladgroenten, dan de wortels, de komkommers, de babymaïs en schik de kerstomaatjes en de radijsjes er als laatste op.
Meer borrelinspiratie
- Culy Homemade: broccoli-kaasbrood met knoflook (lekker bij de borrel!)
- Borrelboter met tahin (heerlijk bij de borrel!)
- Borreltijd! Maak deze heerlijke confit de canard-bitterballen