Culy Homemade: croissants maken met spek en stroop
Deze croissants met spek en stroop zijn de ideale combi tussen zoet en hartig. Het zoute van het spek is een match made in Culy-heaven met de zoete stroop. En met kant-en-klaar croissantdeeg maken we ze ook nog eens bliksemsnel.
Met een blikje croissantdeeg kun je natuurlijk razendsnel croissants maken. En met een paar slimme trucs maak je die nog lekkerder.
Voor dit recept is het lekker als je wat dikkere plakjes ontbijtspek (zoals pannenkoekspek) kunt krijgen. Vraag of je slager ze wat dikker wil snijden voor je.
Croissants maken met spek en stroop
- Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
- Snijd de plakjes croissantdeeg los op de naden. Leg de plakjes met de korte kant naar je toe en bestrijk ze met een theelepel stroop.
- Leg een plakje ontbijtspek in de lengte op het deeg. Rol op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk de croissants met wat van het losgeklopte ei en schuif de plaat in de oven. Bak ze in 10 tot 15 minuten gaar en goudbruin. Je kunt ze eventueel nog in wat extra stroop als je dat lekker vindt.
Meer croissants rollen?
- Supersnelle pizzacroissants
- In boter gebakken croissants met Nutella en banaan
- Kerst croissants met rivierkreeft